Gazze’de Soykırım: Kimliği Tespit Edilemeyen Binlerce Ceset

Gazze’de Kimliği Belirlenemeyen Binlerce Ceset, İsrail’in DNA Testi Cihazlarını Yasaklaması Nedeniyle Kimliklendirilemiyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine rağmen, kimlik tespiti yapılamıyor. DNA testi yapan cihazların olmaması bu süreci oldukça zorlaştırıyor.

İsrail’in saldırıları sonucunda bugüne kadar 51 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, birçoğu enkaz altında kalarak kimliği tespit edilemedi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yayımlanan rapora göre, Gazze adeta toplu mezara dönmüş durumda.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenememesi, İsrail’in uyguladığı ablukanın etkileri ile daha da karmaşık bir hale geliyor. Gazze’nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi morgunda, kimliği belirsiz cesetlerin oluşturduğu acı tablo görülmeye değer.

Hastane morgunda, kimlik belirsiz cesetlerin sayısının artmasıyla Adli Tıp uzmanı Dr. Imad Şehhade, elimizdeki imkanlarla tespit çalışmalarına devam ettiğini ancak DNA testi cihazlarının olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

İsrail’in DNA testi cihazlarının ve bu cihazları kullanacak personelin girişini yasaklaması, kimlik belirleme sürecini olumsuz etkiliyor. Şehhade, cesetlerin kimliklendirilmesinde ilkel yöntemlere başvurduklarını ve bu durumun aileler için büyük bir acı kaynağı olduğunu belirtti.

Dr. Şehhade, uluslararası toplumdan Gazze’deki sağlık sektörüne destek çağrısında bulunarak, yaşanan trajedinin son bulması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Güncel

Related Posts

Önemsiz başlayan ama… Sessiz ilerleyen tehdit

Prostat büyümesi çoğu erkekte yaşlanmanın doğal bir sonucu. Ancak ne zaman tehlikeye dönüşür, bunu bilmek hayat kurtarır. İyi huylu büyüme, kanser ve enfeksiyon birbirine karıştırılıyor. Belirtiler benzer ama tedavileri çok farklı.

SES’ten Sağlık Emekçileri İçin 13 Maddelik Talep!

KESK’e bağlı SES İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaptıkları açıklamada toplu sözleşme dönemi öncesinde sağlık emekçilerinin taleplerini 13 madde ile sıraladı. 

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.

Sivas’taki cenazede neden maske taktılar? Yanlış biliyoruz: ‘2 koku keneyi çekiyor’

Sivas’ta nisan ayı başından bu yana Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 20’yi geçti. Şimdiye dek 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü’yle birlikte 3 kişi yaşamını yitirdi. Metehan bebek vakası ise hem trajik seyri hem de dikkat çeken maske detayıyla kamuoyunun ve uzmanların gündeminde.