Atılım Üniversitesi yeni Tıp Fakültesi binasını açtı: ‘Teknolojik açıdan atılım’

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Binası Kesin Olarak Açıldı

Atılım Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde genişleme kararı aldı ve 2019 yılında faaliyete geçen tıp fakültesinin yeni binası resmi olarak açıldı. Törende Atılım Üniversitesi Rektörü Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ve Gazetemizin yazarı Işık Kansu da hazır bulundu. Rektör Eryılmaz, kaymakam ve il sağlık müdürüne yeni tıp fakültesi binasını gezdirdi.

‘Teknolojik Açıdan Atılım’

Rektör Eryılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni binayı üniversitemize kazandırırken tıp fakültemizde ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Bu yeni bina yalnızca fiziksel değil aynı zamanda teknolojik açıdan da önem taşıyor. Fakültemizin 11 projesi Tübitak tarafından destekleniyor. Sağlık profesyonellerinin yetişeceği bu binanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

‘Her Meslektaşımıza İhtiyacımız Var’

Ankara İl Sağlık Müdürü Kurtcebe, Ankara’da 7’si vakıf 5’i kamu olmak üzere toplamda 12 tıp fakültesi bulunduğunu ve bu programlarda 16 bin kişinin eğitim gördüğünü belirtti. Kurtcebe, “Sağlık alanında her meslektaşımıza ihtiyacımız var. Sağlık hizmetlerini en iyi veren ülkelerden biriyiz. Bu nedenle bu tür ortamlara ihtiyacımız var” dedi.

’22 Bin Mezun Verdik’

Üniversite kurucusu Yalçın Zaim konuşmasında, üniversitenin ilk başta yalnızca İşletme fakültesi olarak planlandığını ancak bugün 250 dönümlük arazide 150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduklarını belirtti. Zaim, “Bugüne kadar 22 bin mezun verdik ve 7 fakültemiz var. Daha ileriye gitmeye devam edeceğiz. Yapmamız gereken her şeyi bugüne kadar yaptık ama asıl önemli olan yarın ne yapacağımız” dedi.

‘Üniversite Güçlü ve Öncü Olmalı’

Zaim, sözlerini şöyle tamamladı: “Binanın önemi küçümsenemez ancak asıl önemli olan ülkenin kendisidir. Ülkelerimiz, bugünkü koşullarda ordu ve üniversiteler sayesinde ayakta kalıyor. Eğer bir ülke ekonomik olarak kalkınmak, toplumsal açıdan güçlenmek ve uluslararası alanda saygın bir konum elde etmek istiyorsa, üniversiteler güçlü ve öncü olmalıdır.”

Related Posts

MEB’de tasarruf uğramadı

Sahibi olduğu tapulu mülklerini, STK adı altındaki dernek ve vakıflara ücretsiz devreden MEB, sonra da il ve ilçe milli eğitimlerde hizmet vermek için İstanbul’dan Diyarbakır’a, 9 milyon 305 bin TL para ödeyip kiraya çıktı. Hizmet binası olmayan MEB, otel konseptinde öğretmenevi, yurt ve kiralara yılda 271 milyon 683 bin TL ödedi.

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32943 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yer aldı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi personel alımı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi alımı, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanları Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 1 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

CHP kurultay davası 2025 ne zaman yapılacak? Cumhuriyet Halk Partisi için kritik süreç!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan dava, Türk siyasetinde büyük yankı uyandırıyor. Duruşma, CHP’nin geleceğini şekillendirebilecek bir dönüm noktası olarak görülüyor. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayın “mutlak butlan” ile yok sayılması ihtimali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönüş senaryolarını gündeme getirirken, parti içinde ve dışında tansiyon yükseliyor. Peki, 2025 CHP kurultay davası ne zaman?

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”