Bakan Yerlikaya’dan Ölürüm Türkiye’m açıklaması: Yüreğim kıpır kıpır oluyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’deki terör örgütü marşıyla Öcalan sloganı atan şüphelilere emniyete götürülürken “Ölürüm Türkiye’m” şarkısı dinletilmesi konusunda açıklamada bulundu. Yerlikaya, “Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Yüreğim kıpır kıpır oluyor.” dedi.

‘KEŞKE SADECE HALAY ÇEKİP KÜRTÇE ŞARKILAR SÖYLÜYOR OLSALARDI’

Mersin’de halay çekerken terör örgütü PKK elebaşı lehine slogan attığı tespit edilen şüphelilerin gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, “Keşke sadece halay çekip, AK Parti hükümetlerimizin getirdiği serbestlik ortamında Kürtçe şarkı söylüyor olsalardı ama duyduklarımız, kayıt altına giren ve adliyeye intikal eden meseleler hiç de öyle değil. Kimi övdüğümüz, kimi sevdiğimiz, kimin için orada dil ve tutumumuz ortaya çıkıyorsa ve bunun konusu suçsa Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti diyoruz biz. Savcı da ‘Alın, getirin bunları’ diyor.” ifadelerini kullandı.

‘BEN DİNLEDİĞİM ZAMAN SON DERECE DUYGULANIYORUM, YÜREĞİM KIPIR KIPIR OLUYOR’

Gözaltına alınan şüpheliler götürülürken araçta “Ölürüm Türkiye’m” şarkısının çalınmasıyla ilgili konuşan Yerlikaya, “Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Yüreğim kıpır kıpır oluyor. Türkiye’m şarkısı bugün hepimizi, bu salonda bulunan herkesi coşkulandırır. Yani bunun kesinlikle ve kesinlikle savcının talimatıyla gözaltına alınan insanları üzmek, kırmak için yapıldığına inanmıyorum. Ama ‘Biji Portekiz’ ağzıyla hareket eden insanlar aramızda çok az olduğu gibi, bu zihniyette olan insanların da hoşlanmadığı bir türkü olmasından en ufak şekilde üzüntü duymuyorum.” diye konuştu.

Yerlikaya, “Yapmaya çalıştığımız şey şu, ülkemizin içinde, sınırımızın ötesinde hiçbir şekilde bölücü terör örgütü mensubu olmasını istemiyoruz. Böyle bir fikrin olmasını da kabul etmiyoruz. Bunlarla uyumlu sözde bir davranışı da kabul etmiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir