Boğulan genç kız drone sayesinde son anda kurtarıldı

Rip Akıntılarına Kapılan Genç Kız, Drone Sayesinde Kurtarıldı

Rip akıntıları özellikle dalgaların kırıldığı denizlerde su sporlarıyla uğraşanlar için tehlikeli olabilir. Ülkemizdeki Karadeniz sahillerinde sıkça görülen bu akıntılar, Amerika’da bu yıl yalnızca 11 ölüme neden oldu. Florida’da geçen hafta bir rip akıntısına kapılan genç bir kız, hızlı düşünen bir balıkçının kullandığı drone sayesinde kurtarıldı.

Andrew Smith, nöbet geçirme rahatsızlığı nedeniyle yüzebilecek durumda değil. Ancak köpekbalığı avlayan bir balıkçı olarak, yem atmak için drone kullanıyor. Smith, iş sonrası Pensacola Sahili’nde balık avına çıktıktan sadece 10 dakika sonra kıyıya yaklaşan bir kızın yardım çığlıklarını duydu. Kız, arkadaşının bir rip akıntısıyla mücadele ettiğini söyledi.

Smith, genç kızın sürüklenmesine tanık olduktan sonra hızlı bir karar verdi. Drone’a yüzdürme cihazı takarak onu suyun üzerinde uçurdu ve kızın tutunabileceği bir şey sağladı. İlk denemede başarısız olan Smith, tekrar denemesi için başka bir yüzdürme cihazı aldı. İkinci denemesinde başarılı olan Smith, kızı kurtardı ve sağlık ekipleri olay yerine gelene kadar onu emniyete aldı.

Olayın ardından kıza yapılan kontrolde, akıntıya kapıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika geçirdiği belirlendi. Smith, kıza drone sayesinde yetişmeseydi hayatta kalamayacağını belirtti. Tüm bu yaşananlar, kamu görevlilerini drone’ları cankurtaran olarak kullanmaya teşvik etti ve dronların farklı alanlarda da kullanım potansiyelini ortaya çıkardı.

Drone’ların Hayat Kurtarmadaki Rolü

Drone’lar genellikle çekim amaçlı kullanılsa da gelişen teknoloji ile birlikte yeni kullanım alanları bulmaya başladı. Kargo teslimatı, trafik denetimi, güvenlik gözetimi gibi alanlarda kullanılan drone’lar, cankurtaran olarak da işe yarayabilir. Ancak, izinsiz drone kullanımının ciddi sorunlara yol açabileceği unutulmamalıdır.

Dronlar, yangınların takibinden trafik düzenlemesine, güvenlikten keşfe kadar pek çok alanda faydalı olabilir. Güvenlik endişelerine karşın, doğru ellere geçtiklerinde hayat kurtarıcı bir rol üstlenebilirler. Örneğin, sahil güvenliğinde olduğu gibi dronlar su sporları sırasında da potansiyel tehlikeleri en aza indirgeyebilir.

Related Posts

Huawei, katlanabilir ekranlı MateBook Fold’u tanıttı

Katlanabilir ekranlı cihazlar konusunda adından söz ettiren Huawei bu sefer de katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı MateBook Fold’u tanıttı.

3 milimetrelik salyangoza Picasso adı verildi

Tayland’da keşfedilen ve yalnızca 3 milimetre uzunluğunda olan yeni bir salyangoz türü, dikkat çekici kabuk desenleriyle bilim dünyasını büyüledi. Araştırmacılar, bu minik canlıya ünlü ressam Pablo Picasso’nun adını verdi: Anauchen picasso.

Google’dan Ay’a hamle! Gizemli yolculuğa! Büyüleyici kozmik bir serüven

Teknoloji devi, “Yarım Ay’ın Yükselişi” temasıyla hazırladığı özel doodle’ında, Ay’ın evrelerini sanatsal bir şölenle gözler önüne seriyor. Bu görsel kutlama, gökyüzü tutkunlarını ve doğa meraklılarını Ay’ın büyüleyici döngüsüne bir kez daha hayran …

AirPods’unuzla bunları yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Apple’ın geçtiğimiz yıl yayınladığı iOS 18 güncellemesiyle birlikte AirPods Pro ve diğer AirPods modelleri çok sayıda yeni özellikle donatıldı.

Japonya ve Güney Kore’de neden telefonların kamerası sessize alınamıyor?

Akıllı telefonlarla fotoğraf çekerken çıkan “klik” sesi, Japonya’da hayatın sessiz anlarını bile delip geçiyor. Sanat galerilerinden tapınaklara, toplu taşıma araçlarından okul törenlerine kadar her yerde duyulan bu ses, kullanıcıların kendi tercihine bırakılamıyor.

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …