Bunu asla yapmayın: Yemek servisi yaparken birçok insanın yaptığı yaygın hatalar

Görsel tasarıma yeterince önem verilmemesi

Herhangi bir yemeğin servis edilmesinde ilk izlenim son derece önemlidir. Sunumdaki bir hata, en lezzetli yemeği bile daha az çekici hale getirebilir.

Çözüm: Ayrıntılara dikkat edin. Yemeği taze otlarla süsleyin, soslarla renkli vurgular ekleyin veya ilginç dokusal öğeler ekleyin. Ancak hiçbir durumda aşırıya kaçmayın. Her şey basit ve dengeli olmalı.

Hangi tarafta servis ediliyor? Bilmemiz gereken her şey

Masadaki malzemelerin fazlalığı

Bir tabakta çok fazla farklı malzeme bulunması, dağınık ve kafa karıştırıcı bir görünüm yaratabilir. Minimalizmi hedeflemek önemlidir. Yemeğin birkaç temel bileşenini vurgulamak ve bunları vurgulamak mantıklıdır.

Tabak ve mutfak eşyalarının yanlış kullanımı

Tabak ve mutfak eşyalarının seçimi yemeğin tarzına uygun olmalı ve tek bir uyum oluşturmalıdır. Uygun olmayan mutfak eşyalarının kullanılması genel görünümü bozabilir. Uzmanlar, yemeğin tarzını ve estetiğini yansıtan yemekleri seçmenizi tavsiye ediyor. Ayrıca şekilleri ve dokuları da deneyebilirsiniz.

Masayı düzenlerken temel kurallar nelerdir?

Alanının yanlış dağılımı

Tabakta çok fazla boş alan olması yemeğin az pişmiş görünmesine neden olurken, aşırı kalabalık bir tabak da kalabalık görünmesine neden olabilir.

Düzensiz ve özensiz

Yemek servisi sırasında temizlik ve düzene yeterince dikkat edilmemesi genel izlenimi bozabilir. Mutfakta ve masada daima temizlik ve düzeni sağlamak gerekir. Tabaklar lekeler ve çizgiler açısından kontrol edin. Tabak kirliyse en lezzetli yemek bile tatsız görünebilir. Bir yemek çok lezzetli olmasa da özenle ve düşünülerek servis edilirse tüketenlerin her zaman beğenisini kazanır. Masadaki tabağın görselliği çok önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx