CHP’li Yalçın Karatepe: Ekonomi yönetimine kalırsa ücretler açlık sınırı altında kalmaya devam edecek

Ekonomi Uzmanlarından Asgari Ücret Açıklamaları

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamaların ardından gündemdeki konular arasında yer alan asgari ücret ve enflasyonla ilgili olarak uzmanlar değerlendirmelerde bulundu. Yayınlanan rapora göre, yılın ilk dört ayında emek gelirlerinde en az 176 milyar 600 milyon lira erime meydana geldi. Bu kayıplar üzerine açıklamalarda bulunan uzmanlar, ekonomik iyileşmenin önemine dikkat çekti.

‘Makro Ekonomik Veriler Enflasyonda İyileşme Gösteriyor’

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yalçın Karatepe, asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılması gereken zamlara vurgu yaparak, ekonomik dengenin korunması gerektiğini belirtti. Karatepe, Bakan Işıkhan’ın enflasyonda yaşanan iyileşmenin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bu konuda atılması gereken adımları sıraladı.

‘Enflasyon Oranları Değerlendirilmeli’

İktisatçı Prof. Murat Birdal, enflasyon oranlarının yüzde 30’un üzerine çıktığı durumlarda asgari ücrette revizyon yapılması gerektiğini vurguladı. Birdal, Türkiye’nin ekonomik durumunu etkileyen faktörleri detaylı bir şekilde inceleyerek, gelecek döneme ilişkin beklentilerini paylaştı. Enflasyonun belirsizliğini artıran etmenlerin önemine vurgu yapan Birdal, sendikaların rolünü de değerlendirdi.

‘Alım Gücünün Azalmasının Nedenleri’

İktisatçı Prof. Sinan Alçın, yurttaşların alım gücünün azalmasının temel nedenlerinden birinin devletin bütçe açıklarını kapatma çabası olduğunu belirtti. Yurttaşların satın alma gücünü etkileyen enflasyon vergisine dikkat çeken Alçın, enflasyonun gerçekçi bir şekilde hesaplanmamasının ekonomik sorunlara yol açabileceğinin altını çizdi.

Related Posts

Ekonomik kriz deprem korkusundan büyük: Eskiden en azından gelip fiyat sorarlardı

23 Nisan günü İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğünde depremin ardından, riskli binalar tekrardan gündeme geldi. Deprem bölgesi olarak bilinen İstanbul’da özellikle yapı güvenliği açısından kırılgan bölgeler bir kez daha tedirginlik altında. Şehirde …

Pakistan ekonomisinde savaş endişesi

Pakistan Borsası’nın referans endeksi KSE 100, Perşembe günü 103.000 puana kadar geriledi. Yaşanan bu düşüşün ardından işlemler geçici olarak durduruldu. Bu, geçen ay 120.000 ile rekor kıran endekste yüzde 16’lık bir düşüş anlamına geliyor …

Google’a açılan davada yeni gelişmeler: Türkiye nasıl etkilenecek?

Google’a karşı açılan dava yalnızca şirketin geleceğini değil, küresel dijital düzenlemeleri ve Türkiye’deki rekabet politikalarını da yakından ilgilendiriyor.

Sudani’nin ziyareti öncesi kritik atama: Eski bakan özel temsilci oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Irak Cumhuriyeti nezdinde özel temsilci olarak atandı. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Kararnamenin 4. ve 161. maddeleri …

Rekabet Kurumu’ndan süt sektörüne dev soruşturma: Çok sayıda şirket mercek altında!

Rekabet Kurumu, süt sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirket hakkında soruşturma başlattı.

O tokadın İmamoğlu ile ne alakası var?

Ülke olarak, üçüncü sınıf devletlere politik nizam verilen “ Beşinci Kol ” faaliyetlerini tartışmaktan yorulduk artık. Beşinci Kol faaliyetinin tanımı şöyledir: “Düşmanla iş birliği yaparak ülkeyi içten çökertmeye çalışan örgüt.” Bu kavram, gerçek bir casusluk çalışmasına dayanır. General Franco, İspanya İç Savaşı (1936-39) sırasında askerleri Cumhuriyetçilerin kontrolü altındaki Madrid’e saldırırken, “Şehri dört koldan kuşattık, beşinci kolumuz da içeride” der. Gerçekten de öyle olur; Franco’nun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir