Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır: Cüneyt’ten sonra bunalıma girdim, tedavi gördüm

AA

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan ve 28 Haziran 2022’de kalbinin durması nedeniyle 85 yaşında yaşamını yitiren usta sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden iki yıl geçti.

Geçen bu iki yılın ardından Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır, yaşadıklarını anlattı.

Cüneyt Arkın’ı çok özlediğini belirten ve bunalıma girdiğini söyleyen Cüreklibatır, “Hatıraları var diye evimizi değiştirmedim. Nereye baksam onu görüyorum. Oturduğu köşe, yazı yazdığı, resim yaptığı yer… Hatıralarla yaşamayı tercih ettim ama acı çekiyorum.” dedi.

“Hayatı beraber paylaştık”

Arkın’la 55 yıllık bir geçmişleri olduğuna dikkati çeken Cüreklibatır, “1 Haziran’da tanışmıştık, 1 Haziran tanışma yıl dönümümüz. Biz evlilik yıl dönümü falan hiç kutlamazdık. Tanıştığımız gün çok önemli bir gündü bizim için. İkimiz de çocukluğumuzu, gençliğimizi, yaşlılığımızı beraber yaşadık, hayatı beraber paylaştık.” ifadelerini kullandı.

Cüreklibatır, Cüneyt Arkın’ın sevgisini çok güzel ifade eden bir eş olduğunu vurgulayarak, Arkın’ın tanışma yıl dönümlerinde evlerinin her köşesini papatya ile süslediğini ve bundan çok etkilendiğini söyledi.

“Olağanüstü bir babaydı”

Ufak şeylerden mutlu olan insanlardık” diyen Betül Cüreklibatır, Cüneyt Arkın’ın hayat felsefesini şu sözlerle aktardı:

“Gösterişten hoşlanmazdı. Cüneyt’i tanıyanlar bilir. Hiçbir şey eskimeden yenisini almazdı. Hiçbir zaman lüks arabalara binmedi, çok büyük villalarda oturmadı. Onunla çok mutlu bir hayatımız vardı. Çok özlüyorum onu.

Çok iyi, olağanüstü bir babaydı. Halkın sevgisi onun için çok önemliydi. Ne para, ne pul, ne şöhret… Mezarına gidiyorum insan kalabalıkları görüyorum. İnsanlar mezarına güller koyuyor. İnsanların ona olan sevgisi beni çok mutlu ediyor. Halk adamıydı, vatansever bir insandı.”

Tanışma hikayelerini anlattı

Cüreklibatır, Cüneyt Arkın’ın hayallerinden de bahsederek, bir çiftliği olmasını ve çiftlikte keçi, koyun ve köpek gibi hayvanlar beslemek istediğini dile getirdi.

Cüreklibatır, Arkın’la tanışma hikayesine ilişkin ise “Tanışma hikayemiz çok güzel. Bir toplantıda tanışmıştık. Benim durgun biri olmam ve kimseyle ilgilenmemem onun hoşuna gitmişti. Onun en şöhretli zamanıydı. Benim onunla pek ilgilenmemem dikkatini çekmişti. Geldi yanıma, ‘Neyiniz var sizin, neden bu kadar hüzünlüsünüz?’ dedi. Ondan sonra tanıştık ve çok sevdik birbirimizi.” dedi.

“40 kiloya düştüm, bunalıma girdim”

Arkın’ın vefatının ardından çok zor zamanlar geçirdiğinin altını çizen Cüreklibatır, “Cüneyt’ten sonra bir kere bunalıma girdim, tedavi gördüm. 40 kilolara kadar düştüm. Korkunç bir şeydi. Şimdi toparlamaya çalışıyorum. Çocuklar babaya çok düşkündü. Onlar sayesinde toparlanıyorum yavaş yavaş. Toparlanmak zorundayım. Çocuklarım beni de kaybetmesin.” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx