Eczacıları sevindirecek karar: İlacı eczacı taşımayacak

Burdur Devlet Hastanesi’nde eczane ile klinik ve hasta servisleri arasında ilaçların kim tarafından taşınacağına ilişkin Isparta 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme hastanede ilaçların eczacılar tarafından taşınmasına karar vermişti. Hastanede çalışan Eczacı ve Tüm Kamu Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Eczacı-Sen) üyesi eczacılar bu süreçte ağır bir iş yükü ile karşılaştı. 13 eczacı diğer görevlerinin yanı sıra hem ilaçların hazırlanması hem de dağıtılmasında görev almak durumunda kaldı ve bu durum eczacılar açısından adeta bir yıldırma (mobbing) uygulamasına dönüştü. Eczacılar işin peşini bırakmadı ve konuyu istinafa taşıdı. Konya Bölge İdare Mahkemesi de kararı bozarak ilaçların taşınması ve tesliminin servis sorumlu hemşiresi tarafından yerine getirilmesi gerektiğine karar verdi.

‘MEVZUAT AÇIK, TARTIŞMA KAPANDI’

Konuya ilişkin konuşan Eczacı-Sen avukatı Uğur Kumcu, “Bu konu zaman zaman gündeme gelmekte ve hastanelerde eczacı ile hemşireler arasında iş barışının bozulmasına varmaktaydı. Mevzuat hükümleri açıktır ve bu konunun tartışılmaması ve hatta dava konusu edilmemesi gerekirdi. Servis ve kliniklerde görevli eczacı yok ise servis sorumlu hemşiresi veya onun görevlendireceği sorumlu tarafından ilaçlar teslim alınmalı ve servis/kliniklere ulaştırılmalıdır. Konya Bölge İdare Mahkemesi’nin emsal kararı ile hastanelerde ilaçları kimin taşıması gerektiğine ilişkin tartışma kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Aile hekimlerinden 1 Mayıs mesajı: Emeğimizi sömürmeye son verin

AHESEN Genel Başkanı Ahmet Kandemir, 1 Mayıs mesajında, “Emeğimizi sömürmeye son verin” dedi.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

KKTC’ye 320 Yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi Yapılacak

KKTC’ye 320 yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi yapılacak. Kuzey Kıbrıs son günlerde inşaat ve sağlık yatırımları ile gündemde.