İflasın eşiğindeki patron konuştu. 240 şubeye ürün yolluyordu

Bad Bear, Konkordato Talebi İle Mahkemeye Başvurdu

Son dönemlerde konkordato taleplerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Bad Bear de bu furyaya katıldı ve şirket, konkordato talebiyle İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, şirket hakkında geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, şirketin finansal durumunu değerlendirmek amacıyla Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar’ı görevlendirdi. Bad Bear’ı 18 bin lira ile kuran Seyhan Selçuk, yaşadığı süreci Patronlar Dünyası’na anlattı.

Şirketin Zorlu Yolculuğu

Selçuk, şirketin zorlu sürecini anlatırken, “Şirketler aniden zor duruma düşmez. Türkiye’de satışların düşeceğine dair raporlar gelmeye başladığında dış pazar açılımını durdurmaya karar verdik” dedi. Ancak şirketin güçlü bir sermaye ile yola çıkmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını belirten Selçuk, “18 bin lira ile şirketi kurdum. Güçlü bir sermayemiz yoktu. Ne kazandıysak içeri yatırdık. Kredi ile büyüdük” ifadelerini kullandı.

Bad Bear, üst segment fiyat seviyesi ile dikkat çekiyor. Ancak son dönemde alıcı taleplerinin düşmesi, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Bu durum, üreticileri zorluyor. Seyhan Selçuk, tekstilde yaşanan yüzde 40’lık düşüşü vurgulayarak sektörün stok sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Konkordato Süreci

Stok birikimi ve alım gücündeki düşüş nedeniyle 2024 yılında Bad Bear, konkordato sürecine girdi. Selçuk, “İmalatçılarımızı ve bayilerimizi korumak adına elimden geleni yaptım. Son paramı ödedikten sonra konkordato başvurusunda bulundum. Süreç başlangıcında zorlandım ancak konkordato komiserlerinin desteğiyle adımlarımı doğru attım” şeklinde konuştu.

Geçici konkordato sonrası 1 yıllık süreç başlayan Bad Bear, zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak Selçuk, “Kredi kartım bile yok artık. Zor bir süreç ancak bunun üstesinden geleceğim” şeklinde ifade etti.

Related Posts

Avrupa borsaları Britanya hariç yükselişle kapandı

Avrupa borsaları Britanya hariç yükselişle kapandı

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

TMSF, İstikbal Mobilya’yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ’yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi: Demir çelik devi konkordato talep etti

Demir çelik sektörünün önde gelen firmalarından Sıddık Kardeşler Haddecilik içine girdiği darboğazı aşamadı. Şirket konkordato talep etti, mahkeme üç ay süre verdi.

Şimşek ‘iyi’ veriyi paylaştı, Grok gerçek işsizliği açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs 2025 dönemine ilişkin İşgücü İstatistikleri verilerini açıkladı. Buna göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 69 bin kişi azalarak 2 milyon 972 bin kişi …

Türkiye’nin merkezinde olduğu Orta Koridor’un 75 milyar dolarlık ticaret hacmi var

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin merkezinde olduğu Orta Koridor’la ilgili yıllık 75 milyar dolarlık ticaret hacminin olduğunu söyledi.