Louvre Müzesi ‘S.O.S’ veriyor… Mona Lisa yoruldu




Yeniden Yazılmış Haber

LOUVRE MÜZESİ’NDE KRİTİK DURUM: MONA LİSA’NIN ÇAĞRISI

Dünyanın en ünlü müzelerinden Louvre, Mona Lisa’nın yoğun ziyaretçi akını nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Müzenin sembolü olan Mona Lisa, artan ziyaretçi sayısı yüzünden oldukça yorgun durumda. Müze yetkilileri, altyapının tehlike altında olduğunu ve acil önlemlerin alınması gerektiğini açıkladı.

GİZLİ NOT ORTAYA ÇIKTI: MÜZE MÜDÜRÜNDEN S.O.S

Louvre Müzesi Başkanı Laurence des Cars’ın Kültür Bakanlığı’na gönderdiği gizli not, basına sızdı. Notta, Mona Lisa’nın sergilendiği odaların turist sirkülasyonuna ulaştığı, su baskını risklerinin yükseldiği ve binanın yıprandığı belirtildi. The Guardian’ın haberine göre, müze yılda 4 milyon ziyaretçi kapasitesiyle planlandı, ancak bu rakam 8.7 milyona ulaştı.

3 YILDIR UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR

2021’den beri görevde olan ilk kadın müdür Laurence des Cars, müzenin krize sürüklendiği konusunda üç yıldır uyarılarda bulunuyor. The Times’ın ifadesiyle, “340 yıl önce Fransa kralları da Louvre’un kalabalığından şikayet etmişlerdi. Tarih tekerrür ediyor.”

500 MİLYON EURO’LİK DEV YATIRIM: MONA LİSA İÇİN YENİ GELİŞME

Mona Lisa için Cour Carrée avlusunun altına özel bir galeri inşa edilmesi gibi çözüm önerileri arasında dikkat çekici olanı. Zürih merkezli Tages-Anzeiger gazetesi, bu projenin yanı sıra ikinci bir giriş, dinlenme alanları ve altyapı yenilemesinin toplamda 500 milyon euro’ya mal olacağını bildirdi. Macron, Leonardo da Vinci’nin tablosuna ayrılan bir odanın 2031 yılında açılacağını duyurdu.

İTALYA’DAN ŞOK TEKLİF: “MONA LİSA’YI BİZ KORUYALIM”

Louvre’un yaşadığı kriz, İtalya’da da yankı uyandırdı. Lombardiya Kültür Meclis Üyesi Francesca Caruso, “Mona Lisa İtalyan kültürünün bir parçasıdır. Onu korumaya hazırız” açıklamasıyla dikkat çekti. Fransa’dan henüz bir yanıt gelmedi…

MACRON NE YAPACAK

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, müze yetkililerinin raporlarını üç yıldır masasında beklettiği belirtiliyor. Müzeyi ziyaret etmesi beklenen Macron’un, kültürel mirasın geleceği için ne tür adımlar atacağı merak konusu.

LOUVRE’U KURTARMAK İÇİN SON ŞANS

Uzmanlar, Louvre’un sadece bir müze olmadığını, aynı zamanda insanlık tarihinin ortak belleği olduğunu vurguluyor. Turist yoğunluğu, iklim değişikliği riskleri ve altyapı sorunları çözülmezse, bu eşsiz hazinenin kaybedilebileceği uyarısında bulunuyor.


Related Posts

MEB’de tasarruf uğramadı

Sahibi olduğu tapulu mülklerini, STK adı altındaki dernek ve vakıflara ücretsiz devreden MEB, sonra da il ve ilçe milli eğitimlerde hizmet vermek için İstanbul’dan Diyarbakır’a, 9 milyon 305 bin TL para ödeyip kiraya çıktı. Hizmet binası olmayan MEB, otel konseptinde öğretmenevi, yurt ve kiralara yılda 271 milyon 683 bin TL ödedi.

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32943 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yer aldı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi personel alımı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi alımı, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanları Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 1 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

CHP kurultay davası 2025 ne zaman yapılacak? Cumhuriyet Halk Partisi için kritik süreç!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan dava, Türk siyasetinde büyük yankı uyandırıyor. Duruşma, CHP’nin geleceğini şekillendirebilecek bir dönüm noktası olarak görülüyor. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayın “mutlak butlan” ile yok sayılması ihtimali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönüş senaryolarını gündeme getirirken, parti içinde ve dışında tansiyon yükseliyor. Peki, 2025 CHP kurultay davası ne zaman?

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”