Veysel Eroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Irak Özel Temsilciliği’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun biyografisi ve hayatı!

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kimdir?

Irak Özel Temsilciliği’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler. Türk siyasetçi, Veysel Eroğlu birçok dönem milletvekilliği yapmıştır. 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise giren Eroğlu, siyasi kariyerinde farklı görevler üstlenmiştir. İşte, Veysel Eroğlu’nun hayatı ve kariyeri.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Hayatı ve Kariyeri

18 Ağustos 1948 tarihinde Afyonkarahisar Şuhut’ta doğan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Hollanda’da araştırmalar yapmış, akademik kariyerinde önemli adımlar atmıştır. Su konusundaki çalışmalarıyla tanınan Eroğlu, Türkiye’nin su politikalarında etkili bir isim olmuştur. Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapmış, DSİ Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Su Vakfı kurucusu ve Dünya Su Konseyi guvernörüdür.

İleri yaşına rağmen aktif siyaset hayatını sürdüren Eroğlu, Türkiye’de çevre ve su konularında önemli kararlar almış ve uygulamıştır. Çeşitli hükümetlerde Bakanlık görevlerinde bulunan Eroğlu, İzmir ve Afyonkarahisar’dan milletvekili seçilmiştir. Kendisi aynı zamanda akademik alanda da başarılı çalışmalara imza atmış, yurt içi ve yurt dışında sayısız makale ve kitap yayınlamıştır.

Related Posts

MEB’de tasarruf uğramadı

Sahibi olduğu tapulu mülklerini, STK adı altındaki dernek ve vakıflara ücretsiz devreden MEB, sonra da il ve ilçe milli eğitimlerde hizmet vermek için İstanbul’dan Diyarbakır’a, 9 milyon 305 bin TL para ödeyip kiraya çıktı. Hizmet binası olmayan MEB, otel konseptinde öğretmenevi, yurt ve kiralara yılda 271 milyon 683 bin TL ödedi.

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32943 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yer aldı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi personel alımı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi alımı, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanları Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 1 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

CHP kurultay davası 2025 ne zaman yapılacak? Cumhuriyet Halk Partisi için kritik süreç!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan dava, Türk siyasetinde büyük yankı uyandırıyor. Duruşma, CHP’nin geleceğini şekillendirebilecek bir dönüm noktası olarak görülüyor. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayın “mutlak butlan” ile yok sayılması ihtimali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönüş senaryolarını gündeme getirirken, parti içinde ve dışında tansiyon yükseliyor. Peki, 2025 CHP kurultay davası ne zaman?

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”