Yaza formda girmenin 5 yolu

Egzersiz

Kilo verme sürecinizi egzersizle desteklemek, hem daha hızlı hem de kalıcı sonuçlar almanızı sağlar. Egzersiz, sadece kalori yakımını artırmakla kalmaz, aynı zamanda metabolizma hızınızı da artırır. Bu sayede aldığınız enerjiyi daha kolay yakabilirsiniz.

Düzenli egzersiz, dokuların kan dolaşımını artırarak fazla yağların atılmasını sağlar ve stresin azalmasına yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda, her gün 1 saat yürüyüş yapmanın sonucunda ayda 1-2 kg verebileceğiniz kanıtlanmıştır.

Omega-3

Sağlıklı yağlar, iyi beslenmenin vazgeçilmezlerindendir. Omega-3 yağ asitleri, cilt sağlığı, form koruma, depresyon ve kötü kolesterolü düşürme konularında faydalıdır. Somon ve sardalya gibi yağlı balıklar, chia tohumu, fındık, kırmızı et, yumurta ve soya, omega-3 açısından zengin besinlerdir ve mutlaka beslenme planınızda yer almalıdır.

Probiyotik

Probiyotikler, bağırsaklarda doğal olarak bulunan faydalı bakterilerdir. Bağırsak sağlığını desteklemekle kalmaz, formda kalmanıza da yardımcı olurlar. Fermente edilmiş besinler, probiyotikler açısından zengindir. Turşu, tarhana, kefir, boza ve ekşi mayalı ekmek, probiyotik içeriği yüksek olan gıdalara örnek olarak verilebilir.

Su Tüketimine Dikkat

Su, insan vücudunun önemli bir kısmını oluşturur ve dolaşım ile sindirim sistemlerinin düzgün çalışmasında kritik rol oynar. Kabızlığa iyi gelir ve ödem atılmasını sağlar. Günlük su ihtiyacınızı kilonuzu 30 ml ile çarparak hesaplayabilirsiniz.

Latte, gazlı içecekler, alkol ve meyve suyu ekstra kalori almanıza neden olabilir. Şekersiz çay ve kahve fazla tüketildiğinde vücudunuzda ödem yapabilir. Suyu tek başına tüketmeyi sevmiyorsanız, tarçın, limon, elma veya zencefil gibi besinlerle tatlandırabilirsiniz.

Salata

Sebzeler, lif ve su kaynağı olarak sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Kabızlığa iyi gelen ve tok tutan lif, sebzelerde bol miktarda bulunur. Yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda zengin magnezyum ve potasyum kaynağıdır, bu da ödem atmanızı sağlar.

Yaz meyveleri, peynir veya kuruyemişlerle zenginleştirebileceğiniz salatalarınıza fazla yağ eklememeye özen gösterin. Hem düşük kalorili hem de tok tutan bu salatalar, sizi hem ruhsal hem de bedensel olarak hafifletecektir.

Bu önerilere uyarak yaz aylarına sağlıklı ve fit bir şekilde girebilirsiniz. Unutmayın, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz ile sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmak mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx